Paine Tava cu Cartofi

Paine Tava cu Cartofi


Cand am facut prima data paine cu cartofi am fost foarte impresionata de ea. Mancasem inainte paine cu cartofi de la Busteni, coapta pe vatra, o adevarata nebunie. Nu eram totusi convinsa ca si a mea, facuta in cuptorul electric va iesi la fel de buna. Cand am facut-o pentru prima data, am fost extrem de incantata de rezultat. Seamana extrem de bine cu painea cu cartofi pe care o mancasem in trecut, era extrem de pufoasa si cu o aroma subtila de cartofi.

Reteta am gandit-o singura, punand cantiti egale de faina si cartofi, drojdie, sare si apa cat sa obtin un aluat potrivit de tare, 200 de ml pentru cantitatile de faina si cartofi pe care le-am folosit. Aluatul de paine cu cartofi este ceva mai greu de framantat, in sensul ca este mult mai lipicios ca unul obisnuit, din cauza cartofului din compozitie.

Comanda