Halva

Halva


Prepararea e simpla, dar pregatiti-va pentru o avalansa de amintiri si emotii din alte timpuri. Mai intai se rumenesc fara ulei semintele de floarea-soarelui, timp de 1 minut, intr-o cratita teflonata sau din ceramica, amestecand continuu. Stiti ca sunt gata de luat de pe foc atunci cand incep sa sfaraie si sa miroasa a seminte prajite (si nu a seminte arse). Pentru varianta de halva cruda se sare acest pas si folosim samburii asa cum i-a lasat mama natura. Semintele rumenite se lasa la racit si se macina la blender sau la rasnita de cafea. Macinati-le pana capata textura grisului, vreo 2-3 minute sunt suficiente. Se adauga indulcitorul si vanilia si se amesteca bine-bine pana se omogenizeaza si devin o pasta fina. Daca va place halvaua asortata, puneti acum si lingura de cacao. Dupa ce ati obtinut textura dorita, puneti halvaua intr-o caserola sau un vas cu capac si pastrati-o la frigider.

Comanda